Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csilis bab (chili con carne)

Hozzávalók

  • 75 dkg vegyes darált hús
  • 2 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek paradicsompüré
  • 3 dl paradicsomlé
  • 1 doboz darabolt paradicsom-konzerv
  • 1-2 db piros csilipaprika
  • 1 doboz vesebabkonzerv
  • 1 doboz csemegekukorica-konzerv
  • 10 dkg tejföl
  • bors

Elkészítés

    1. Az olajat felforrósítjuk, és kevergetve fehéredésig pirítjuk rajta a darált húst. Megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a kétféle, meghámozott, felaprított hagymát, és együtt pirítjuk további néhány percig. Beleforgatjuk a paradicsompürét és a -lét, valamint a darabolt paradicsomot a levével együtt. Azután hozzákeverjük a kimagozott, felaprított csilit, és 30 percigforraljuk.
    2. A vesebabot és a kukoricát leszűrjük, átöblítjük hideg vízzel, majd miután lecsepegtettük, a darált húsos keverékbeforgatjuk, és nagy lángon néhány percigfőzzük. Végül megsózzuk, megborsozzuk a csilit. A tejföllel meglocsolva tálaljuk.
A csilis bab főételként és kisebb tálakba porciózva vendégváróként is megállja a helyét.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin