Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csíkszeredai flekken

1 5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst 1 nappal előbb előkészítem. Az olajból mustárral, törött borssal, az őrölt borókabogyóval és a zúzott fokhagymával összekeverve pácot készítek, mellyel megkenem a hússzeletek mindkét oldalát. Az így megfűszerezett hússzeleteket egymásra rakom, és jó szorosan alufóliába csomagolom. Az étel készítéséig hűtőszekrénybe teszem.

A parázs fölé tett rostélyt a szalonnadarabbal többször egymás után alaposan átdörzsölöm. A hússzeleteket kicsomagolom a fóliából, sózom, borsozom, majd az átforrósodott rostélyra rakom, mindkét felét megsütöm, ha kell, pici olajjal megkenegetem sütés közben.

Friss kenyérrel és salátával tálalom. Legfinomabb hozzá az olajos-ecetes sült paprika vagy a hagymás paradicsomsaláta.

Megjegyzés

A flekken kizárólag sertéstarjából készíthető, mert az izomrostok között lévő zsírszemcsék nem engedik, hogy a hús roston sütés közben kiszáradjon. Mire a hús átsül, addigra a zsír kisül belőle, tehát nem nagyon hizlal. - Nordkapp

Ezek is érdekelhetnek

Friss