A lapockát csíkokra, a szalonnát, a meghámozott paradicsomot, a paprikát és a hagymát apró darabokra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük.
A szalonnát addig pirítjuk, amíg kiolvad a zsírja, majd a zsírján megdinszteljük a hagymát. Levesszük a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával és belerakjuk a húst. Összekeverjük, beletesszük a fokhagymát, majd ízlés szerint fűszerezzük.
Visszatesszük a tűzre, hagyjuk rotyogni, ha szükséges, kevés vizet öntünk alá. Fontos, hogy ne túl sok vizet öntsünk alá, sűrű legyen a szaftja. Beletessszük a paprikát és a paradicsomot, és lefedve pároljuk. Néha megkevergetjük, hogy le ne égjen, és egy kevés vizet öntünk alá.
Ha elfőtte a levét, lisztből, 1 dl vízből és a tejfölből habarást készítünk, ráöntjük, és még egyszer összeforraljuk 5 perc alatt. Ha megpuhult a hús és összefőttek az alapanyagok, akkor galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.