Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csikós tokány, ahogy Csilien készíti

120 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A szalonnát felaprítjuk, megpirítjuk, majd félretesszük. A  felaprított hagymát üvegesre pirítjuk a szalonna zsírjában, majd felöntjük 1 dl vízzel.
  2. A tűzről levével hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a felkockázott húst és a szalonnát. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk majorannával. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd fedő alatt lassú tűzőn 2 órát főzzük.
  3. A lisztet a tejföllel és 1 dl vízzel simára keverjük ,majd a kész tokányt behabarjuk. Utoljára felforraljuk, majd levesszük a tűről. Tésztával vagy nokedlivel tálaljuk.

    15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>> 

    13 SZAFTOS RAGU, AMIT IMÁDUNK TUNKOLNI! >>> 

    13 TUTI TOKÁNYRECEPT, AMIT IMÁDNI FOG A CSALÁD! >>>

    Magyaros receptek minden mennyiségben >>>



Ezek is érdekelhetnek

Friss