Elkészítés: 1. lap: 5 evőkanál cukor, 1 tojás, 1 pohár tejföl, 5 evőkanál liszt, 5 evőkanál dió, 1 kávéskanál szódabikarbóna
2. lap: ugyanaz, csak dió helyett 3 evőkanál kakaó
3. lap: ugyanaz, csak dió helyett 5 evőkanál mák
Három lapot sütünk közepes nagyságú tepsiben, sütőpapírra kenve, 180 fokon, kb. 10-10 percig.
A krémhez 9 evőkanál búzadarát megfőzünk 1 liter tejben. 25 dkg margarint kikeverünk 25 dkg porcukorral és 2 csomag vaníliás cukorral. Ha kihűlt, a két krémet összekeverjük. Megtöltjük a lapokat, a kakaós kerül középre, másnap szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre