Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csíkos szelet kókuszos krémmel

60 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 5 dkg finomliszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 6 g sütőpor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg kristály cukor
  • 4 ek forró víz
  • A középső réteghez:
  • 10 dkg darált keksz
  • 3 ek kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tej kb
  • 5 dkg porcukor
  • 20 ml rumaroma
  • A kókuszos krémhez:
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 3 ek kristálycukor
  • 4 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • A lapok kenéséhez:
  • 4 ek baracklekvár
  • Díszítéshez:
  • csokoládé forgács

Elkészítés

  1. A liszteket a sütőporral elvegyítjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, apránként hozzákeverjük a vizet is. Egy fakanállal hozzá forgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit sütőpapírral béleljük. A tészta masszát beleöntjük, egyenletesre simítjuk. 180 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A kihűlt piskótát hosszában ketté vágjuk.
  2. A középső réteghez a kekszet egy tálba tesszük, és krémesre keverjük a többi hozzávalóval.
  3. A krémhez a pudingport a cukorral, tejjel simára keverjük, majd felfőzzük. Még a forró pudingban felolvasztjuk a vajat és a hozzákeverjük kókuszreszeléket; majd kihűtjük. A krémet újból kihabosítjuk.
  4. Az egyik piskóta lapot tálcára tesszük. 2 evőkanál házi baracklekvárral megkenjük. Rátesszük a kekszes, kakaós tölteléket. A másik piskótalap alsó felét megkenjük lekvárral és a kakaós krémre fordítjuk. A kókuszos krémet szépen rásimítjuk. 1 órát jól lehűtjük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük. A sütemény szeleteket csoki forgáccsal feldíszítjük.

11 BOMBAJÓ KÓKUSZOS SÜTEMÉNY 30 PERC ALATT! >>>

13 KÓKUSZOS DESSZERT AZ ÜNNEPI ASZTALRA: A POFONEGYSZERŰTŐL A KLASSZIKUSIG >>> 

Megjegyzés

A hétvégi sütink. Nagyon finom krémmel készült,finomnak találtuk. A hozzávalók 23×34 cm-es tepsihez /10 szelethez/ vannak mérve. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss