Keress receptre vagy hozzávalóra

Csíkos lekvár

default user icon
2 3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1/2 kg kivi
  • 1/2 kg barack (vagy sárgaszilva)
  • 1 kg ribizli (vagy meggy, eper, cseresznye)
  • 1 kg cukor
  • 2 csomag Dzsemfix Extra 2:1

Elkészítés

    Elkészítés: A gyümölcsöket megtisztítjuk, daraboljuk. A ribizlit kétfele osztjuk. A dzsemfixeket szintén elosztjuk kétfele, mert egyszerre csak fél kiló gyümölccsel dolgozunk a tasak leírása szerint. Ribizlivel kezdünk, amikor kész, egyszerre 5-6 üveg aljába öntünk egy-egy részt. Ezután jöhet a kivi, újból ribizli, majd a barack. Az utolsóval teljesen feltöltjük az üveget, és lezárva kb. 5 percre tetejére állítjuk.

Megjegyzés

Bár komplikáltnak tűnik, valójában nagyon egyszerű és hamar megy, mert a kis adagok hamar elkészülnek, és amíg a következű készül, az előző megdermed eléggé. Csak akkor öntsük rá a következő réteget, ha már az előző kellően kocsonyás.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Bohusné Nemes Krisztina 8 évvel ezelőtt
Én ma tettem el télire mindenféle lekvárt és dzsemet, nekem nagyon jól sikerült ez a csíkos is. Azt valóban meg kellett várni, míg az előző adag megszilárdult.Nagyon köszönöm az ötletet, nekem bevált!! :-)
vargakriszta70 8 évvel ezelőtt
Nekem is furcsának tűnt elsőre, de elkészítés közben is, ugyanis annyi idő alatt nem dermed meg a lekvár amíg a másik elkészül, tehát már a második réteg szépen belekeveredett az elsőbe. A kegyelemdöfést a fejre állítás adta meg, akkor aztán totál összetrutymósodott :(

Hasonló Receptek

Magazin