Csíkos krémes

Hozzávalók

  • 1 darab 315gr tejföl
  • 3 darab tojás
  • 3 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 evőkanál darált dió
  • 5 evőkanál darált mák
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 l tej
  • 10 ek búzadara
  • 2 cs vanília cukor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés

    1. Egy diós, egy mákos és egy kakaós lapot készítünk. A tésztákat előmelegített sütőben, 180 fokon, sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük meg.  Diós lap: a tejföl egyharmad részéhez hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 5 evőkanál diót, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.
    2. Mákos lap: A tejföl 2/3 részéhez hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet , 5 evőkanál mákot, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.
    3. Kakaós lap: A maradék tejfölhöz hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál lisztet, 5 evőkanál cukrot, 3 evőkanál kakaóport, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.
    4. Elkészítjük a krémet: tejben megfőzzük a búzadarát, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral kikeverjük, és a búzadarához adjuk.
    5. Megkenjük a krémmel a lapokat, amiket ezek után egymásra illesztünk. Az összeillesztett lapok tetejét csokimázzal vonjuk be, amit előzőleg gőz fölött felolvasztottunk és hozzákevertük az étolajat.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek