Elkészítés:A hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot, és 3 egyforma részre szedjük.
Az egyikbe vízgőz fölött felolvasztott tejcsokoládét, a fél deci forró vízben feloldott zselatin 1/3 részét belekeverjük, és hideg vízzel kiöblített 4 egyforma nagyságú fém, műanyag, porcelán vagy szilikon formába töltjük.
Ezután a második adag habba belekeverjük a vízgőz fölött felolvasztott fehércsokoládét, az aszpik második 1/3 részét, és a már megdermedt tejcsokis habra kanalazzuk.
Végül a harmadik adag habba belekeverjük a vízgőz fölött felolvasztott étcsokoládét, a rumaromát, az aszpik harmadik 1/3 részét, és a fehér csokis habra kanalazzuk. Végül a tetejét elsimítjuk, és hűtőben 1 óra alatt megdermesztjük.
Tálaláskor 10-15 másodpercre forró vízzel töltött tálba mártjuk az edényt, egészen a széléig, de úgy, hogy ne folyjon bele a víz, majd kistányérra borítjuk.
A gyümölcssalátához a friss megmosott szedret salátás tálba szórjuk, hozzáadjuk a megmosott, cikkekre vágott friss epret, meglocsoljuk a juharsziruppal, megszórjuk az őrölt fahéjjal, és lazán összeforgatjuk.
Végül a trikolór csokoládéhab tetejére is szedünk gyümölcssalátát, köré is teszünk belőle. Ízlés szerint díszíthetjük citromfűvel vagy mentával.