Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csíkos almatorta nugátkrémmel

MME MME
1
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit (liszt, vaj, porcukor, vaníliás cukor, reszelt citromhéj, tojás, csipet só) egy tálban, összedolgozzuk 1-2 perc alatt, majd hűtőbe tesszük pihenni.

Az almát félbevágjuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, majd a szeleteket kicserélgetjük úgy, hogy zöld-piros-zöld-piros következzen, és fél almákat kapjunk.

A nutellát összekeverjük a durvára vágott mogyoróval.

A tésztát pihentetés után egyszemélyes piteformákba nyomkodjuk úgy, hogy kis pereme is legyen. Előmelegített sütőben, 180 °C fokon 8-10 percet elősütjük, majd kivesszünk, megkenjük a mogyoródarabos nutellával. A csíkos (2 színű) almafeleket a nugátkémre helyezzük, ezt lekenjük vékonyan baracklekvárral.

Visszatesszük a sütőbe, és 20-25 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss