Elkészítés: A tésztához az élesztőt kevés tejjel, a cukorral és 1 evőkanál liszttel felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóból lágy tésztát gyúrunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket: 2 tojásfehérjét habbá felverünk, ízesítjük kakaóval, majd a másik 2 tojásfehérjét is felverjük, abba kókuszreszeléket rakunk.
A tésztát kettéosztjuk, kicsit átgyúrjuk, majd 5 percig pihentetjük, hogy nyújtható legyen. Kinyújtjuk négyzetalakúra, amennyire csak tudjuk (kb. 0,5 cm vastagra). Megkenjük az egyik töltelékkel, felvágjuk 4-5 cm-es csíkokra, majd csigában feltekerjük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe össze-vissza lerakjuk. A tészta másik felével ugyan így járunk el, a tepsiben kibéleljük ezekkel a csigákkal a hézagokat.
Ha készen vagyunk, hideg sütőbe tesszük (nem légkeveréses) alsó-felső sütésre, 190 fokra. Kb. 45 percig, illetve tűpróbáig sütjük. Meg lehet kenni tojással is, akkor szép fényes lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre