Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csicsókasaláta grillezett kecskesajttal

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 4-5 gumó csicsóka
  • 1 sárgarépa
  • 2 szelet kecskesajt
  • 3-4 evőkanál szezám olaj vagy olíva olaj
  • 1 fej saláta
  • 1 marék tökmag
  • 1 marék szezámmag
  • 1 marék napraforgómag
  • 1 marék mogyoró
  • 1 marék lenmag
  • durvára tört színes bors
  • szárított borsikafű
  • rozmaring
  • snidling

Elkészítés

    Elkészítés: A magokat olaj nélkül, teflonserpenyőben megpirítom egy kicsit (vigyázat, pattog!). Utána durvára darálom. Elkeverem egy pici sóval, borssal, szárított borsikafűvel, rozmaringgal és szezámolaj jal (ez az öntet).

    A csicsókát megmosom és lekaparom a héját. Nagylyukú reszelőn lereszelem. A répát is megtisztítom, és vékony karikára vágom. A salátát megmosom, és a zsenge leveleket apróra tépkedem. Az egészet összeforgatom a magos-olaj os öntettel.

    A sajtot ujjnyi vastagra vágom, és egy kicsit sózom, borsozom, fűszerezem. Olaj nélkül, felhevített teflonserpenyőben hirtelen megpirítom mindkét oldalát. A fordításnál vigyázni kell, mert lecsúszik a pirított kéreg.

    Tálalásnál egy nagyobb salátalevélbe teszem a salátát, tetejét megszórom a maradék magokkal. A sajtot mellécsúsztatom, a tetejét, ha kell, megszórom fűszerrel, és snidlinggel díszítem.

Megjegyzés

Ha nem kapunk kecskesajtot, finom mozzarellával is.

jaskob
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin