A lila hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, ecetezzük, cukrozzuk és fűszerezzük, majd összekeverjük és félre tesszük.
A csicsókát megtisztítjuk, és felkarikázzuk, majd megfőzzük. (Rövid ideig főzzük, mert előbb megfő, mint a burgonya!) Kihűtjük, és óvatosan összekeverjük a hagymás dresszinggel. Tehetünk bele aprított új hagymát is.
Az íze a burgonya és az alma között van, de nem savanykás, inkább semleges. Aki szereti a burgonyasalátát, annak ez is fog ízleni.
Aki nem szereti az édesítőszert, tegyen bele szirupot, valamilyen természetes cukorból: 1 kanál cukor, és egy kanál vizet addig keverünk még fel nem oldódik a cukor) - ambroziandi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!