Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicsókakrémleves csipsszel

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alaposan ledörzsölt vagy lekapargatott és megmosott csicsókagumókat 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk. 
  2. A fazékban felhevített vajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a csicsókát, majd rövid ideig együtt pároljuk. Felöntjük egy pohár fehérborral és az alaplével, majd felforraljuk, és addig főzzük, amíg a csicsóka megpuhul. Ezután belekeverjük a tejszínt, és egyet forralunk rajta. Végül botmixerrel pürésítjük, és pár csepp citromlével, valamint sóval, borssal ízesítjük.
  3. A csipszhez a meghámozott, megmosott és leszárított csicsókát nagyon vékony szeletekre vágjuk vagy legyaluljuk. Egy lábasba 3 cm magasan olajat öntünk. A felhevített olajban a csicsókaszeleteket ropogósra sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük.
  4. A levest felforrósítjuk, és a tejföllel dúsítjuk. Adagonként tányérokba merjük, és az enyhén megsózott csicsókacsipsszel megszórva tálaljuk.
A krémlevest tetszés szerint megszórhatod vékony csíkokra metélt levegőn szárított vagy füstölt sonkával, továbbá zöldfűszerrel (pl. rozmaringgal) díszítheted.

Ezek is érdekelhetnek

Friss