Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Csicsókakrémleves chipsszel

Hozzávalók

  • 50 dkg csicsóka
  • 15 dkg hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • fehérbor
  • 7,5 dl zöldségleves-alaplé
  • 2 dl habtejszín
  • citromlé
  • bors
  • 3 ek tejföl
  • A chipshez:
  • 3 db nagy csicsóka
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    1. Az alaposan ledörzsölt vagy lekapargatott és megmosott csicsókagumókat 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk. 
    2. A fazékban felhevített vajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a csicsókát, majd rövid ideig együtt pároljuk. Felöntjük egy pohár fehérborral és az alaplével, majd felforraljuk és addig főzzük, amíg a csicsóka megpuhul. Ezután belekeverjük a tejszínt, és egyet forralunk rajta. Végül botmixerrel pürésítjük, és pár csepp citromlével, valamint sóval, borssal ízesítjük.
    3. A chipshez a meghámozott, megmosott és leszárított csicsókát nagyon vékony szeletekre vágjuk vagy legyaluljuk. Egy lábosba 3 cm magasan olajat öntünk. A felhevített olajban a csicsókaszeleteket ropogósra sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük.
    4. A levest felforrósítjuk, és a tejföllel dúsítjuk. Adagonként tányérokba merjük, és az enyhén megsózott csicsókachipsszel megszórva tálaljuk.

    Csicsókakrémleves receptek >>> 

A krémlevest tetszés szerint megszórhatod vékony csíkokra metélt levegőn szárított vagy füstölt sonkával, továbbá zöldfűszerrel (pl. rozmaringgal) díszítheted.
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes