Csicsóka saláta

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60-80 dkg csicsóka gumó
  • ecetes-cukros salátalé
  • pici só
  • 5-6 levél borsmenta levél

Elkészítés

    Elkészítés: A csicsókát mosás után meghámozom, uborkagyalun legyalulom. Kevés sóval megpergetem, és kb. 10-15 percig állni hagyom. Közben elkészítem a salátalevet, és apróra vágok 3-4 nagyobb borsmenta levelet. A csicsókát enyhén kinyomkodva beleteszem a salátalébe, hozzákeverem az apróra vágott borsmenta levelet, és a tetejét is ezzel díszítem. Nekünk nagyon ízlett.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Jordán Katalin 6 évvel ezelőtt
A csicsóka valóban gumós növény, a napraforgó rokona, nálunk a kertben terem (ki se lehet irtani :)), piacon ritkán látni sajnos. Magas rosttartalma, kedvező vitamin és ásványi-anyag összetétele miatt nagyon egészséges, szív és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknek, cukorbetegeknek, mellrákosoknak igazi kincs. Fogyókúrához is csak ajánlani tudom!
Bogdán Ágnes 10 évvel ezelőtt
Milyen az a csicsóka? még sohasem láttam olyat, szupermarketban sem. Te hol vetted? nem valamiféle gumós növény?

Hasonló Receptek

Magazin