Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicsóka muszaka

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük egy kevés olajon. Aztán hozzáadjuk a megreszelt sárgarépát, és azt is megpuhítjuk, majd belekeverjük a darált pulykamellet. Sózzuk, borsozzuk, és folytonos kevergetés mellett majdnem készre pároljuk. Az elpárolgott húslevet kevés vízzel pótoljuk.

Egy tűzálló tálat kikenünk pici olajjal, beterítjük egy sor karikára vágott csicsókával, rákarikázunk egy kevés húsos paprikát, valamennyit a darabolt cukkiniből, karikázott paradicsomot, valamint a darálthúsos massza 1/3-át. Csicsóka, zöldségek és hús kerül a tepsibe még 2X, amíg a hozzávalók elfogynak. Meglocsoljuk kevés olajjal, aláöntünk 1 pohár vizet, és fólia alatt forró sütőben készre pároljuk.

Akkor levesszük róla a fóliát, visszatesszük a sütőbe, és picit megpirítjuk a tetejét, petrezselyemzölddel megszórjuk. Tejföllel tálalhatjuk!

Megjegyzés

A csicsóka az őszirózsafélék családjába tartozó gumós növény, a burgonyánál 5-6-szor nagyobb rosttartalmú, de vele ellentétben nagyon kevés keményítőt tartalmaz. Gátolja a szénhidrátok felszívódását (fogyókúrázók figyelem!), inulintartalma miatt sikerrel alkalmazzák a rákterápiában, melegen javasolt cukorbetegek diétájába is, és koleszterincsökkentő hatása miatt szívbetegeknek is ajánlott.
- sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss