Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csicseriborsós quinoasaláta

Hozzávalók

  • 1 doboz csicseriborsó (425 ml)
  • 2 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olíva olaj
  • 15 dkg quinoa
  • 10 dkg szárított paradicsom ( olajban eltéve)
  • 4 szál újhagyma
  • bors
  • 6 ek fehérborecet

Elkészítés

    1. A szűrőbe öntött csicseriborsót folyóvízzel leöblítjük, és jól lecsepegtetjük. A leöblített, lerázott rozmaring lecsipkedett levélkéit és a megtisztított fokhagymát finomra aprítjuk. A csicseriborsót összeforgatjuk az olaj jal, a fokhagymával és a rozmaringgal, majd szétterítjük egy tepsiben, és a 175 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 15 percig. Közben átforgatjuk.
    2. A quinoát a csomagolásán olvasható utasítás szerint sós vízben megfőzzük. Az aszalt paradicsomot kis darabokra vágjuk, a megtisztított újhagymát vékonyan felkarikázzuk.
    3. A kihűlt quinoát és csicseriborsót összeforgatjuk a többi előkészített hozzávalóval, valamint a fehérborecettel. Végül a salátát megsózzuk, megborsozzuk és pihentetjük egy rövid ideig, hogy az ízek összeérjenek.

    QUINOA SALÁTA>>> 

    CSOKIS-QUINOÁS KEKSZ>>> 

    HAMIS RIZOTTÓ QUINOÁBÓL>>> 

Megjegyzés

Feldobhatjuk a salátát 10 dkg hántolatlan mandulával. A mandulát durvára aprítjuk és zsiradék hozzáadása nélkül, kevergetve megpirítjuk egy serpenyőben.

A salátát csavaros üvegben magaddal viheted a munkahelyedre egészséges éhségűzőnek.

MME
Ha a termék csomagolásán nincs másként feltüntetve, akkor főzd a quinoát kétszeres mennyiségű sós vízben kb. 15 percig, majd szűrd le, amennyiben maradt leve.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek