A lencsét és csicseriborsót leöblítjük, leszűrjük, és külön tálakban hideg vízbe áztatjuk, majd másnap külön-külön, forrásban lévő sós vízben puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
A meghámozott lila hagymát vékonyan felszeleteljük, majd rálocsolunk 1 ek ecetet, rászórunk egy csipet sót és cukrot, majd legalább 30 percig pihentetjük, hogy kissé megpuhuljon.
A kolbászt karikákra vágjuk, majd a felforrósított olajon ropogósra sütjük. A megsült kolbászt papírtörlőre szedjük, a zsiradékot félretesszük.
A megtisztított szárzellert apróra kockázzuk, a megmosott zellerlevelet és petrezselymet durvára aprítjuk. A maradék ecettel elkeverjük a mustárt, majd hozzácsurgatjuk a kolbász kisült zsírját. A lencsét és a csicseriborsót összeforgatjuk a zöldekkel, a lecsepegtetett lila hagymával és a mustáros öntettel. Az egészet sózzuk és borsozzuk, végül a tetejére szórjuk a ropogós kolbászdarabkákat.
Érdekességek és történetek a 20. század lakberendezésének világából: Madarász Magdolna, a Forma Boutique tulajdonosa mesél a múlt század különlegességeiről egy-egy példával illusztrálva – ezúttal erről a számára különleges szőnyegről.
William Morris nemcsak festőként és iparművészként tevékenykedett, novellái és versei is hozzátartoznak ahhoz az álomszerű világhoz, amit maga körül teremtett.