Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csicseriborsós-lencsesaláta füstölt kolbásszal

default user icon

Hozzávalók

  • 15 dkg lencse
  • 30 dkg csicseriborsó
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 ek fehérborecet
  • 1 csipet cukor
  • 10 dkg füstölt szárazkolbász
  • 1 ek olaj
  • 3 ág szárzeller
  • 1-2 ág zellerlevél
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk mustár
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A lencsét és csicseriborsót leöblítjük, leszűrjük, és külön tálakban hideg vízbe áztatjuk, majd másnap külön-külön, forrásban lévő sós vízben puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
    2. A meghámozott lila hagymát vékonyan felszeleteljük, majd rálocsolunk 1 ek ecetet, rászórunk egy csipet sót és cukrot, majd legalább 30 percig pihentetjük, hogy kissé megpuhuljon.
    3. A kolbászt  karikákra vágjuk, majd a felforrósított olajon ropogósra sütjük. A megsült kolbászt papírtörlőre szedjük, a zsiradékot félretesszük.
    4. A megtisztított szárzellert apróra kockázzuk, a megmosott zellerlevelet és petrezselymet durvára aprítjuk. A maradék ecettel elkeverjük a mustárt, majd hozzácsurgatjuk a kolbász kisült zsírját. A lencsét és a csicseriborsót  összeforgatjuk a zöldekkel, a lecsepegtetett lila hagymával és a mustáros öntettel. Az egészet sózzuk és borsozzuk, végül a tetejére szórjuk a ropogós kolbászdarabkákat.

      A VEGÁN KONYHA ALAPANYAGAI: A SOKOLDALÚ CSICSERIBORSÓ >>> 

      SÁRGABORSÓ, CSICSERIBORSÓ: 30 RECEPT AZ EGÉSZSÉGŐRZŐ ZÖLDSÉGEKBŐL! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin