Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicseriborsós háromszögek

default user icon
MME
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 20 dkg csicseriborsó (szárított)
  • 3 db burgonya
  • 5 evőkanál olívaolaj (+ a kenéshez)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg fetasajt
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 db csilipaprika
  • 3 evőkanál snidling
  • bors
  • 12 db réteslap
  • 2 evőkanál szezámmag
  • A mártogatóhoz:
  • 3 dl joghurt
  • bors
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

1.

Áztassuk vízbe a csicseriborsót legalább 12 órára, majd főzzük meg sós vízben 1,5-2 óra alatt.

2.

A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel, és főzzük forró vízben 1-2 percig, majd a felaprított hagymával együtt pirítsuk meg az olajon. Keverjük össze a lecsepegtetett csicseriborsóval, az összezúzott fokhagymával, a fetával és a tejföllel. Ízesítsük a felaprított csilivel, a snidlinggel és borssal.

3.

Vékonyan kenjük meg olívaolajjal a réteslapokat, és fektessünk egymásra egyet-egyet. Vágjuk mindegyiket 3 csíkra. Szedjünk a csíkok egyik végére a töltelékből. Hajtsuk a tészta sarkát a töltelékre, majd hajtsuk le az így keletkezett háromszöget, és hajtogassuk tovább így, amíg a csík végéhez nem érünk. Rakjunk a háromszögeket sütőpapírral kibélelt tepsire. Kenjük meg a tetejüket olajjal, és szórjuk meg a szezámmaggal. Süssük 190 fokos sütőben 20-25 percig.

4.

Keverjük a joghurthoz a felaprított petrezselyemzöldet a citromlével és egy kevés sóval, borssal együtt. Kínáljuk a háromszögek mellé.

 Fotó: Tucsek Tünde

Ezek is érdekelhetnek