Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csicseriborsóleves

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • - 25 dkg csicseriborsó
  • - 10 dkg burgonya
  • - 2 gerezd fokhagyma
  • - fél fej vöröshagyma
  • - fél citrom reszelt héja és leve
  • - 2 dl natúr joghurt vagy főzőtejszín
  • - petrezselyem és lestyánzöld, snidling, só, bors
  • - egy kisebb kígyóuborka
  • - 2 kemény paradicsom

Elkészítés

    Elkészítés: Az előző nap beáztatott borsót a kockára vágott burgonyával, a vöröshagymával ( vagy póréval) és a fokhagymával, a lestyán zöldjével, a citrom héjával, sóval, frissen őrölt borssal puhára főzzük. A citrom héját kivesszük, majd összeturmixoljuk. Ízesítjük a citrom levével, a joghurttal felengedjük (vagy tejszínnel), ha kell, utána ízesítünk. Ha túl sűrű lenne, tegyünk még hozzá joghurtot (tejszínt). Tálaláskor megszórjuk a vékony csíkokra vágott uborkával, a kockára vágott paradicsommal, az apróra metélt petrezselyemmel és a snidlinggel. Pirítós kenyérrel vagy bagettel kínáljuk jó hidegen.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin