Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicseriborsóleves

MME MME
4/5
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Az előző nap beáztatott borsót a kockára vágott burgonyával, a vöröshagymával ( vagy póréval) és a fokhagymával, a lestyán zöldjével, a citrom héjával, sóval, frissen őrölt borssal puhára főzzük. A citrom héját kivesszük, majd összeturmixoljuk. Ízesítjük a citrom levével, a joghurttal felengedjük (vagy tejszínnel), ha kell, utána ízesítünk. Ha túl sűrű lenne, tegyünk még hozzá joghurtot (tejszínt). Tálaláskor megszórjuk a vékony csíkokra vágott uborkával, a kockára vágott paradicsommal, az apróra metélt petrezselyemmel és a snidlinggel. Pirítós kenyérrel vagy bagettel kínáljuk jó hidegen.

Ezek is érdekelhetnek

Friss