Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csicseriborsókrém (hummusz)

default user icon
7 3.8/5

Hozzávalók

  • 30 dkg csicseriborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • petrezselyem
  • mustár
  • 10 dkg vaj vagy 1 dl olívaolaj

Elkészítés

Megjegyzés

A fűszereket ízlésünk szerint helyettesíthetjük bármilyen más fűszerrel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kriszti68
Én elég gyakran készítek hummuszt - igaz, római köménnyel és szárított mentával ízesítem. Ha nekilátok, akkor az időt nem sajnálom tőle: este ráöntöm az áztatóvizet, másnap este megfőzöm (tehát kb. 24 óráig ázik), majd kb. 1 óra hosszat rotyogtatom takaréklángon. Aztán bele a turmixba a borsót, kevés főzővizet adok hozzá és étolajjal keverem jó sokáig, így lesz krémes. Az olívaolaj túl karakteres a borsóhoz szerintem. Utána fűszerezem.
esőkirály
Hát én nem tudom mi van de a csicsi legalább 3 órán át főtt és akkor is csak félpuha lett. Azután megcsináltam recept szerint, de nagyon száraz maradt. tudja valaki mitől lesz krém a krém? Előre is köszi
egérkés
Helló! Ha zellerrel együtt főzitek a csicserit, még finomabb...
Driina
A csicseriborsot legjobb kuktaban fozni, a legkisebb langra kell tenni, es amikor folyamatosan sipol, akkor lekapcsolni, kiereszteni a gozt es kesz! Olyan 25 perc korul van az egesz.
sacixx
Meddig kell a beaztatott csicseriborsot fozni ? mert nekem nem akar megpuhulni!
lajko
Mi az a csicseriborsó?
füstöltsó
Én olivaolajjal és préselt fokhagymával [hagyma helyett] szoktam készíteni. Fíínom!

Hasonló Receptek

Magazin