Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicseriborsó saláta paradicsommal

120 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott csicseriborsót többszörös mennyiségű vízbe beáztatjuk előző este (12 órára). Másnap leöntve róla az áztatóvizet, feltesszük főni annyi vízzel, ami nagyjából ellepi (főzés közben
pótoljuk a vizet). Magára hagyjuk a csicserinket kb. 1,5-2 órára. Csak a főzés végén sózzuk meg.

A megfőtt csicseriborsót és a paradicsomgerezdeket tálba tesszük, majd öntünk rá balzsamecetet, bazsalikommal és zsályával fűszerezzük. Adhatunk hozzá kenyérkockákat is még. Behűtjük, hogy összeérjenek az ízek.

Megjegyzés

Fontos tudni, hogy a nyers csicseriborsó emészthetetlen méreganyagokat tartalmazhat, ezért az áztatáshoz használt vizet ki kell önteni, és csak friss vízben szabad főzni.
- HossoAni

Ezek is érdekelhetnek