Csicseriborsó leves

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg főtt, konzerv csicseriborsó (bár én szárazból készítem)
  • 1 db vöröshagyma finomra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 7 dl csirkehúsleves kockából
  • őrölt feketebors
  • 4 db menta levél
  • 4 db tojás

Elkészítés

    Elkészítés: Fazékban felforrósítunk 2 evőkanál olajat és aranysárgára pirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a főtt csicseriborsót, felöntjük az előre elkészített levessel, megsózzuk és megborsozzuk. Beletesszük a mentalevelet, és 3-4 percig főzzük. Levesszük a tűzről és merülőmixerrel pürésítjük. A maradék olajban tükörtojásokat készítünk, és a tányérokba szedett levesre 1-1 tojást helyezünk. (A magam részéről a tojást mindig elhagyom.)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasznos Virág 11 hónappal ezelőtt
Én úgy készítem mint a bablevest, csipetkével vagy galuskával. Nem tudok annyit készíteni, hogy el ne fogyjon. Vira
firstlady 5 évvel ezelőtt
Nem egészen értem. Ide ugyebár saját recepteket írunk? Legalábbis úgy illik... Ez a recept olyan, mintha kimásoltad volna valahonnan, aztán véleményeznéd. \"Hozzávalók: 1 üveg borsó, de én szárazat használok.\" \"Tükörtojással tálaljuk, de én azt mindig elhagyom.\" Persze, ha díjazzák a legaktívabb beküldőket (darabra), semmin sem csodálkozom.

Hasonló Receptek

Magazin