Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicseriborsó-leves (Zuppa di Ceci)

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat és megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Megsózzuk, -borsozzuk, majd hozzáadjuk a durván lereszelt cukkinit és sárgarépát, valamint a kockára vágott krumplit. 
  2. A paradicsomot felaprítjuk és a levével együtt felöntjük vele a zöldséges keveréket. 20 percig főzzük. Ezután a csicseriborsót is a levével együtt a leveshez adjuk, majd felöntjük a húsalaplével. A zöldfűszerekkel és a szójaszósszal ízesítjük, majd készre főzzük. 
  3. A levesből 2 dl-t kimerünk és egy nagyobb tálban vagy edényben összeturmixoljuk, majd besűrítjük vele a levest, végül hozzáadjuk a tejszínt, további 2 percig melegítjük, majd tálaljuk. 

Megjegyzés

A csicseriborsó rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, így csökken a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulása. Nagyon alacsony a glikémiás indexe, ezért a cukorbetegek számára különösen ajánlott a fogyasztása. Nagy a protein-, antioxidáns- és vastartalma. Vegetáriánusoknak kihagyhatatlan! Az indiai konyhában igen gyakori a felhasználása. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss