- A húsgombóchoz:
- 50 dkg darált sertéscomb
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 db citrom leve
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 mk kurkuma
- 1 mk só
- 1 mk őrölt koriander
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
- A leveshez:
- 1 ek olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 db paprika
- 1-2 szál zellerzöld
- 5-6 szál petrezselyemzöld
- 1 szál lestyán
- 1-2 db szárított csilipaprika apróra vágva
- 1 mk őrölt koriander
- 1 mk kurkuma
- 1 tk pirospaprika
- 2 tk ételízesítő
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors (ízlés szerint)
- 1/2 db citrom leve
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 l víz