Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csicseriborsó leves baconnel

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg csicseriborsó (száraz)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 10 dkg bacon
  • 1 teáskanál római kömény
  • szerecsendió
  • curry
  • 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • őrölt bors
  • 2 dl tejföl
  • citromlé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A csicseriborsót előző este áztassuk be annyi vízbe, hogy bőven ellepje (konzerv csicseriborsóval is készíthetjük, azt viszont nem kell beáztatni). Főzés előtt a vizet öntsük le a csicseriborsóról.

    A bacont vágjuk fel kisebb kockákra, majd az olajon süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.

    A visszamaradt zsiradékon kezdjük el üvegesre párolni az apróra felvágott vöröshagymát. Pár perc után adjuk hozzá a római köményt, majd a vékonyra szeletelt fokhagymát, a feldarabolt sárgarépát és a csicseriborsót. Alaposan keverjük össze, majd szórjuk meg ízlés szerint a fűszerekkel. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint sózzuk, és tegyük bele a szódabikarbónát, majd főzzük puhára a zöldségeket (a szódabikarbónától előbb megpuhul a borsó).

    Amikor már megpuhult a borsó és a sárgarépa, akkor szűrőkanállal szedjük ki a felét a levesből, és tegyük félre.
    Ezután a maradék zöldségeket botmixerrel pépesítsük, majd tegyük bele vissza az előzőleg kiszedett borsót, sárgarépát, és forraljuk fel újra.

    A tejfölt keverjük simára egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe. Ezután nyomjuk bele a citromlevet, majd főzzük még pár percig.

    Tálaláskor szedjük tányérokba a levest, majd a tetejét szórjuk meg a pirosra sütött baconnel és apróra vágott petrezselyemzölddel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin