Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csicseriborsó-krémleves

Hozzávalók

  • 3-4 ek olaj
  • 2 szál zöldhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • bors
  • 1 db csicseriborsó konzerv
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 tk köménymag

Elkészítés

    1. Megdinszteljük az olajon az apróra vágott répát, majd a zöldhagymát. Sózzuk, borsozzuk és félpuhára főzzük 1,5 l vízben. Hozzáadunk egy lecsöpögtetett konzerv csicseriborsót, és addig főzzük tovább, amíg minden puha nem lesz.
    2. Botmixerrel pürésítjük, a tejszínnel bedúsítjuk, szárazon pirított köménymaggal és pár csepp olívaolajjal meglocsolva tálaljuk. Csavarjunk bele egy fél citromot is. Tegyünk hozzá apróra vágott petrezselyemzöldet.

    HUMUSZ (CSICSERIBORSÓKRÉM) 

    TÁRKONYOS CSIRKERAGU LEVES (LEGÉNYFOGÓ LEVES) 

    TAVASZI ZÖLDSÉGES GRÍZGOMBÓC LEVES 

Megjegyzés

Hamar elkészíthető, roppant finom leves.

sildiko2
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin