Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csicseriborsó curry spenótos rizzsel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2+1 evőkanál vaj
  • 2 fej vöröshagyma, szeletelve
  • 2 fej fokhagyma, szeletelve
  • 10 cm darab gyömbér, vékony szeletben
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 evőkanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál chilipor
  • 1 teáskanál garam masala fűszerkeverék
  • 25 dkg illatos jázmin rizs
  • 10 dkg spenót

Elkészítés

    Elkészítés: 2 evőkanál vajon megdinszteljük a szeletekre vágott hagymát közepes lángon, majd hozzáadjuk a fokhagymát, tovább dinszteljük, majd sózzuk, fűszerezzük (római kömény, koriander, kurkuma, chilipor), és keverjük még 1 percig. Ekkor felöntjük a paradicsommal, és lágyan főzzük, amíg kissé sűrűbb lesz. Kevés vizet is adunk hozzá, majd hozzáöntjük a csicseriborsót, és összefőzzük. Néhány szemet össze is nyomhatunk, így önmagával tudjuk sűríteni a curryt.

    A gyömbért és garam masalát csak a vége fele adjuk hozzá, hogy intenzívebben megmaradjon az ízük.

    A körethez a rizst frissen készítjük, 2x-es mennyiségű vízben puhára főzzük. Ezalatt a spenótot megtisztítjuk, és 1 evőkanál vajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk enyhén, és a frissen főtt rizzsel elkeverve köretként tálaljuk a curryhez.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin