Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csevap (Szerb specialitás)

default user icon
8 2.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg darált marhahús,
  • 20 dkg darált sertéshús,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • bors,
  • só,
  • 1-2 kanál olaj,
  • 4 fej vöröshagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A kétféle húst a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával jól összedolgozzuk, majd kb. 5 cm hosszú és 2 cm széles kolbászkákat formálunk belőle vizes kézzel. Olajon kisütjük, és sok apró kockára vágott vöröshagymával tálaljuk.

Megjegyzés

Aki nem szereti a fokhagymát, ne tegyen bele, az étel jellegét nem rontja a hiánya.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

makszemeva
Sziasztok! Én ma érkeztem haza Erdélyből (gyönyörű, mint mindig), és ott is így készítik. Faszénen sütik meg és mustárral tálalják. Nagyon finom!
Zsozso101
Én 1 kg húshoz tettem 1 csapott teáskanál szódabikarbónát. Addig kell dolgozni míg nem látod hogy összeáll. Nem csak úgy pity-puty, mint a fasírtot, hanem kicsit tovább, de nem kell túlzásba sem vinni:) Köretnek legjobb a kenyér ehhez szerintem vagy valami saláta, meg mustárral is nagyon fini:) A kajmak az ilyen túrós valami...
takacsvica
Még 1 kérdés! Köret nem kell hozzá?Rizs, vagy burgonyapüré,sült krumpli?
takacsvica
Segítsetek! Mi az a kajmak? Szódabikarbónáról és az adagról nincs semmi a receptben mennyi kell belőle? Mennyi ideig kell kidolgozni kb?
Zsozso101
Bocs, ha én válaszolok.. Azért kell kidolgozni, mert nincs benne tojás és ettől áll össze, a szódabikarbóna is emiatt kell, kicsit pépessé teszi. A román miccsnek is ez az elkészítési módja technikailag, sokat számít az is, ha 2x ledaráltatod. Megéri, nagyon finom.
AttiMM
kriszti370: mennyi szódabikarbónát (az mit okoz a húsinak?) és mit jelent az, hogy nagyon hosszú ideig kell kidolgozni?
kriszti370
Egyébként kint Szerbiába mindenképpen raknak bele szódabikarbónát ez fontos alkotója a csevapnak, és nagyon hosszú ideig kell kidolgozni.
entincsucsu
Végre megtudtam hogyan kell ezt a finomságot elkészíteni!! Köszi! Kipróbálom feltétlenül!

Hasonló Receptek

Magazin