Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csevap ajvárral

Hozzávalók

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1/4 tk édes-nemes paprika                                 
  • 3 ek szénsavas ásványvíz                                                   
  • 1 csipet sütőpor                                     
  • 1 db tojásfehérje
  • egész fekete bors
  • 2 ek olaj
  • Az ajvárhoz:
  • 1 db padlizsán              
  • 2 db kaliforniai paprika   
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,6 dl olíva olaj                               
  • 1/4 db citrom
  • bors

Elkészítés

    1. Alaposan összedolgozzuk a darált húst a megtisztított, átnyomott fok- és a finomra vágott vöröshagymával, a pirospaprikával, az ásványvízzel, a sütőporral, a tojásfehérjével, valamint egy kevés sóval és durvára tört borssal. Lefedjük le a keveréket, és hűtőbe tesszük legalább 1 órára, de még jobb egy éjszakára.
    2. A padlizsánt és a paprikákat a tepsibe tesszük, és a 220 fokos sütőbe toljuk 30 percre. Hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket, és az egészet további 10 percig sütjük, majd kivesszük a paprikákat egy tálba tesszük és lefedjük. A padlizsánt és a fokhagymát óvatosan meghámozzuk, végül a paprikákról is lehúzzuk a héjukat, és kikaparjuk a magjaikat.Finomra vágjuk a sült zöldségeket, majd összekeverjük az olívaolajjal, a citrom kifacsart levével, valamint ízlés szerint sóval és borssal.
    3. A húsmasszából10 cm hosszú, 2 cm vastag rudakatformázunk, és a felforrósított olajban aranybarnára sütjük. A szobahőmérsékletű ajvárral tálaljuk.
Az étel az eredeti szerb recept szerint bárányhúst is tartalmaz. Aki szereti a különlegességeket, feltétlenül próbálja ki!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin