Előkészítés:
A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel, a sütőporral és a kakaóval. Kivajazunk, és zsemlemorzsával kiszórunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés:
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük. A tojásokat és a tejet felváltva beledolgozzuk. Végül a kakaós-lisztes keveréket is hozzáadjuk, és alaposan összekeverjük. A formába öntjük, és a sütőben kb. 25 percig sütjük (tűpróba). Hagyjuk kihűlni. A cseresznyét (vagy meggyet) lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A citromot megmossuk, héját körben nem túl vastagon levágjuk. Az étkezési keményítőt elkeverjük 4 evőkanál lével. A maradék levet a cukorral, a fahéjjal és a citromhéjjal felforraljuk. Belekeverjük a keményítős levet, még egyet forralunk rajta, és levesszük a tűzről. Kidobjuk belőle a fahéjat és a citromhéjat. Belekeverjük a cseresznyéket. A torta körül hagyjuk a formát, és a tortát megcsepegtetjük a likőrrel vagy az aromával. Rásimítjuk a cseresznyés masszát, és hagyjuk kihűlni. A zselatint elkeverjük 1 dl vízzel, állni hagyjuk. A tejszínben elkeverjük a kávét, és kemény habbá verjük. A túrókrémhez a túrót áttörjük, beledolgozzuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A zselatint felforraljuk, kissé hűlni hagyjuk, és a túróhoz keverjük. Beledolgozzuk a tejszínhabot, és a krémet a cseresznyére simítjuk. A tortát legalább két órára hidegre tesszük. Tálaláskor megszórjuk kakaóporral.