Elkészítés: Olvasszuk fel a csokoládét a meleg tejben. Tegyük hozzá a cukrot, a felkockázott kalácsot, végül a citrom levét. 3-4 órát hagyjuk állni. Vajazzunk ki, és lisztezzünk körbe egy tortaformát, öntsük bele a
keveréket, és 175 fokon 50 percig süssük. Oldjuk fel a zselatint,
keverjük a joghurthoz, szórjunk hozzá 20 dkg kisebb darabokra vágott,
magozott cseresznyét, lazán adjuk hozzá a cukorral kemény habbá
vert tejszínt, kenjük vastagon a kihűlt tortalapra. Hűtsük 3 órán át. A
megdermedt krém tetejére kenjük fel a lekvárt. Két deci tejszínt
habosítsunk fel, és a torta oldalát vonjuk be vele. Díszítésül a tetejére
is tehetünk. Pirítsunk egy kis vajon zsemlemorzsát, azzal szórjuk meg a
torta oldalát. Végül a maradék, cikkekre vágott cseresznyével díszítsük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre