Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cseresznyés túrótorta

default user icon
4 4.2/5

Hozzávalók

  • 50 dkg cseresznye
  • 75 dkg sovány tehéntúró
  • 1,25 dl tej
  • 1 csomag pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek finomra reszelt citromhéj
  • 3 ek citromlé
  • 2 db tojás
  • 1 ek vaj
  • 5 dkg mazsola
  • 1 kevés liszt
  • 12,5 dkg cukor

Elkészítés

    1. A cseresznyét megmossuk, megszárítjuk és kimagozzuk. A túrót, a tejet, a pudingport, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a citromlét és a két tojássárgáját egy tálba tesszük, és sima krémmé keverjük.
    2. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk. Összekeverjük a mazsolát és a lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük, cukrot adunk hozzá és tovább verjük, amíg a hab egészen keménnyé nem válik. A mazsolát és a tojásfehérjét a túrókrémbe keverjük, a formába öntjük és elsimítjuk. Cseresznyét teszünk a tetejére.
    3. A tortát előmelegített sütőben, alacsony hőfokon kb. 50 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

A túrótorta összeesik, ha túl magas hőmérsékleten sütjük. Alacsonyabb hőmérsékleten csak egy kicsit emelkedik meg, és kevésbé esik össze. Ez az igazi túrótorta titka. Ajánlott sütési fokozat: villanysütőnél: 150 fok, gázsütőben: 1-2 fokozat.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

e.bari
Imádom! Köszi a receptet, hétvégén ki is próbálom! Van még finom házi meggyem.
csimota
Roppant egyszerű és nagggggyon finom! Nálunk óriási siker volt! Bátran ajánlom mindenkinek!
vacakmacska
Kedves Gazellatn! Ha beleszúrsz a sütibe egy kötőtűt, és arra nem tapad tészta, akkor biztosan jó. Javaslat: először zárd el a sütőt, és nyisd ki az ajtaját, s hagyd még benne a tésztát egy pár percig. Így nem esik össze.
gazellatn
Honnan tudjuk mikor van kész?

Hasonló Receptek