Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés-túrós poharas finomság

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A gyümölcsöt mossuk meg, magozzuk ki, és a cukor felével keverjük össze. A kenyeret pirítsuk meg és vágjuk apró kockákra. A habcsókokat tördeljük apróra, a mogyorót pedig nagy lyukú darálón daráljuk meg.

Forró vízben mossuk meg a citromot és alaposan törölgessük meg. A héját reszeljük le, a levét pedig facsarjuk ki. A túrót keverjük össze a citromlével, a citromhéjjal és a maradék cukorral.

A tejszínt verjük fel a vaníliás cukorral, majd keverjük bele a túróba. Rakjuk a túrókrémet rétegesen mély üvegtálkákba vagy poharakba, erre pedig a gyümölcsöt, a mogyorót, a habcsókot és a pirítóst. A felső réteg túrókrém legyen, amelyet bőven szórjunk meg csokoládéreszelékkel.

Fedjük le a poharakat és kb. 5 órára tegyük a hűtőbe.

Ezek is érdekelhetnek

Friss