Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés-tejszínes pite

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cseresznyés-tejszínes pite elkészítéséhez a cseresznyét megmossuk, leszárazzuk és kimagozzuk. A tésztát kitekerjük, majd egy kivajazott kerámia tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen.
  2. Összekeverjük a citrom kifacsart levét, a tejszínt, a kétféle cukrot, a felvert tojásokat és egy csipet sót. A keveréket a tésztára öntjük, majd krémréteg tetejére ültetjük a kimagozott cseresznyét.
  3. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 30 percre, hogy a tészta megpiruljon, a krém pedig megszilárduljon. Hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Bármilyen szezonális gyümölccsel finom. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss