Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cseresznyés-tejszínes pite

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg cseresznye
  • 30 dkg édes linzertészta
  • 1/2 db citrom
  • 2,5 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 4 db tojás

Elkészítés

    1. A cseresznyét megmossuk, leszárazzuk, és kimagozzuk. A tésztát kitekerjük, majd egy kivajazott kerámia tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen.
    2. Összekeverjük a citrom kifacsart levét, a tejszínt, a kétféle cukrot, a felvert tojásokat és egy csipet sót. A keveréket a tésztára öntjük, majd krémréteg tetejére ültetjük a kimagozott cseresznyét.
    3. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30 percre, hogy a tészta megpiruljon, a krém pedig megszilárduljon. Hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

      Még több pite recept itt >>> 

      Cseresznyés finomságok >>> 


Megjegyzés

Bármilyen szezonális gyümölccsel finom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin