Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cseresznyés tejespite

Hozzávalók

  • 50 dkg cseresznye
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 2 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl étolaj
  • 4 dl tej
  • 1 db narancs (lereszelt héja)
  • 2 dkg vaj
  • 5 dkg barna cukor (a szórásához)
  • porcukor

Elkészítés

    1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és a cukorral. Egy tálba ütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lereszelt narancshéjat, az olajat és a tejet, majd kézi habverővel simára keverjük. Ezután fokozatosan hozzákeverjük a lisztes keverékhez úgy, hogy sima masszát kapjunk.
    2. Egy üres, 25x39 cm-es tepsit előmelegített sütőbe helyezünk pár percre, hogy felmelegedjen, majd kivesszük, és kibeleljük sütőpapírral. Megkenjük a vajjal, majd egyenletesen rászórjuk a barna cukrot és a kimagozott cseresznyét. Végül óvatosan rásimítjuk a tésztát. 
    3. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 35-40 perc alatt addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna lesz. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk a tetejét porcukorral, majd ízlés szerint felszeleteljük.

      ITT AZ ELLENÁLLHATATLAN CSERESZNYE! TUTI TIPPEK, MIRE HASZNÁLD >>>

      SÜTI TITKOK ORSITÓL: EGYSZERŰEN NAGYSZERŰ EPRES TEJPITE, AVAGY KEDVENCÜNK A CLAFOUTIS >>>

      ÍGY SÜSS TÖKÉLETES FRANCIA TEJPITÉT >>>

Megjegyzés

Én légkeverésnél 150 fokon 35 percig sütöttem.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin