Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés tallérok

60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kisimítjuk az omlós tésztát, kissé kinyújtjuk, és köröket szúrunk ki belőle. A tésztakörökkel kibéleljük a muffinforma mélyedéseit, majd a hűtőbe tesszük 15 percre.
  2. Ezután mindbe egy kevés lekvárt kanalazunk. Habosra keverjük a vajat, a cukrot, a mandulát és a tojást. Elosztjuk a keveréket a tésztakosárkákban. Mindbe 3-3 szem kimagozott cseresznyét nyomunk, megszórjuk a mandulapehellyel, és kissé lenyomkodjuk a sütemények tetejét.
  3. A 200 fokra előmelegített sütő középső részén 15-20 percig sütjük. Kivesszük, és sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
  4. Simára keverjük a porcukrot 1-2 ek vízzel, a cukormázat habzsákba töltjük, végül vékony sugárban tetszőleges mintát nyomunk belőle a sütemények tetejére.
Ha nincs időnk cukormázat készíteni, szórjuk meg a tallérokat egy kevés porcukorral, és úgy tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss