Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cseresznyés tallérok

Hozzávalók

  • 1/2 csomag omlós tészta
  • 6 ek meggylekvár
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 1 db tojás
  • 18 szem cseresznye
  • 1-2 ek mandulapehely
  • 7,5 dkg porcukor

Elkészítés

    1. Kisimítjuk az omlós tésztát, kissé kinyújtjuk, és köröket szúrunk ki belőle. A tésztakörökkel kibéleljük a muffinforma mélyedéseit, majd a hűtőbe tesszük 15 percre.
    2. Ezután mindbe egy kevés lekvárt kanalazunk. Habosra keverjük a vajat, a cukrot, a mandulát és a tojást. Elosztjuk a keveréket a tésztakosárkákban. Mindbe 3-3 szem kimagozott cseresznyét nyomunk, megszórjuk a mandulapehellyel, és kissé lenyomkodjuk a sütemények tetejét.
    3. A 200 fokra előmelegített sütő középső részén 15-20 percig sütjük. Kivesszük, és sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
    4. Simára keverjük a porcukrot 1-2 ek vízzel, a cukormázat habzsákba töltjük, végül vékony sugárban tetszőleges mintát nyomunk belőle a sütemények tetejére.
Ha nincs időnk cukormázat készíteni, szórjuk meg a tallérokat egy kevés porcukorral, és úgy tálaljuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin