Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cseresznyés sajttortácskák

default user icon

Hozzávalók

  • 12,5 dkg csokoládés keksz
  • 3 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 3 db zselatinlap
  • 20 dkg g zsíros krémsajt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 dl habtejszín
  • 1 db citrom
  • 1 db tojásfehérje
  • A díszítéshez:
  • 25 dkg cseresznye
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 2 ek meggylikőr
  • 1 ág menta

Elkészítés

    1. A tortaalaphoz finomratörjük a kekszet, és összedolgozzuk a megolvasztott vajjal. 6 db kerek kiszúróformábanyomkodjuk.A hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a krémet.
    2. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Habosra keverjük a krémsajtot, a cukrot, a tejszínt és a citrom lereszelt héját. A zselatint kissé kinyomkodjuk, majd forró vízfürdő fölött megolvasztjuk, és a krémsajthozkeverjük. Végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Elosztjuk a krémet a kekszes alapokon, majd néhány órán keresztül hűtjük.
    3. A díszítéshez egy lábosba tesszük a kimagozott cseresznyét és a cukrot, felöntjük 100 ml vízzel, és felforraljuk. Addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódik. 2-3 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt. Elkeverjük, és sűrűrefőzzük a cseresznyés mártást. Lehúzzuk a tűzről, belecsorgatjuk a likőrt, és hagyjuk kihűlni.
    4. Kivesszük a tortácskákat a hűtőből, egy vékony pengéjű, felforrósított késsel körbevágjuk mindet a kiszúróformák pereménél, majd kiszedjük a süteményeket, és tányérokra tesszük. Meglocsoljuk a szirupos cseresznyemártással, és 1-1 kis darab mentaággal tálaljuk.

Megjegyzés

Az apró formák helyett használhatunk egy nagy, kapcsos tortaformát is. 

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin