Keress receptre vagy hozzávalóra

Cseresznyés sajttorta brownie

Hozzávalók

  • 20 dkg étcsokoládé (legalább 50%-os kakaótartalommal)
  • 15 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 15 dkg nádcukor
  • 10 dkg liszt
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 1 tk vanília kivonat vagy 1/2 rúd vanília
  • 1 csipet só
  • 10-12 dkg kimagozott cseresznye
  • 0,5 dl cseresznyepálinka

Elkészítés

    1. A kimagozott cseresznyéket meglocsoljuk a pálinkával és hagyjuk állni legalább fél órát.
    2. A brownie alaphoz vízfürdő felett megolvasztjuk a darabokra töredelt csokoládét, a vajjal együtt. Közben egy nagyobb tálban fehéredésig keverjük a tojásokat a nádcukorral, majd hozzáadjuk a megolvasztott, de kihűlt csokoládét, végül belekeverjük a lisztet is. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a keveréket.
    3. Egy másik tálban összekeverjük a mascarponét, a tojásokat, a kristálycukrot, a vaníliát és egy csipetnyi sót, majd az egészet a csokoládés massza tetejére simítjuk. 
    4. A beáztatott cseresznyéket kinyomkodjuk, és szépen elrendezzük a krémsajtos réteg tetején. A 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 45-50 percig sütjük.

    TIPP:

Megjegyzés

Természetesen, ha gyerekek is esznek a sütiből, akkor hagyjuk ki a gyümölcs pálinkában történő áztatását.
Próbáljuk ki meggyel is, ha már nem jutunk hozzá cseresznyéhez.
Tálaláskor tehetünk még a tetejére a gyümölcsökből.

gasztrogabo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin