Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cseresznyés ribizli

default user icon
4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 db 0,5 l-es üveghez:
  • 2 kg cseresznye
  • 50 dkg ribizli
  • 1 kg cukor

Elkészítés

    Előkészítés: Az üvegeket alaposan kimossuk, fejtetőre állítjuk, és hagyjuk megszáradni. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. A ribizlit megmossuk, a szemeket villával lehúzzuk a szárakról, átpasszírozzuk.

    Elkészítés: Tálba tesszük az előkészített gyümölcsöt, hozzáadjuk a cukrot, és jól összekeverjük. Az egészet lábasba öntjük, felforraljuk, majd a forrástól számítva, nagy lángon 10 percig főzzük. Forrón üvegekbe töltjük, és párnák közé száraz dunsztba tesszük. Másnapig ott hagyjuk kihűlni, majd száraz hűvös helyen tároljuk.

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin