Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés ribizli

MME MME
4.3/5
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Az üvegeket alaposan kimossuk, fejtetőre állítjuk, és hagyjuk megszáradni. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. A ribizlit megmossuk, a szemeket villával lehúzzuk a szárakról, átpasszírozzuk.

Elkészítés: Tálba tesszük az előkészített gyümölcsöt, hozzáadjuk a cukrot, és jól összekeverjük. Az egészet lábasba öntjük, felforraljuk, majd a forrástól számítva, nagy lángon 10 percig főzzük. Forrón üvegekbe töltjük, és párnák közé száraz dunsztba tesszük. Másnapig ott hagyjuk kihűlni, majd száraz hűvös helyen tároljuk.

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss