Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés rétes

55 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A cseresznyét megmossuk, lecsepegtetjük, konyharuhára terítve szárazra törölgetjük, kimagozzuk.
  2. A diót durvára vágjuk. 8 dkg porcukrot összekeverünk a fahéjjal.
  3. Vékonyan kikenünk vajjal vagy margarinnal egy közepes méretű tepsit, a maradék vajat/margarint tálkában felolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
  4.  Patyolat tiszta konyharuhára fektetjük az egyik kicsomagolt réteslapot. Óvatosan szétválasztjuk és minden lapot vékonyan megkenünk az olvasztott vajjal/margarinnal, egymásra tesszük, majd megszórjuk 2 evőkanál zsemlemorzsával.
  5. A széleken 3-3 cm-t üresen hagyva a réteslap felénk eső harmadára terítjük a cseresznye felét, meghintjük a fahéjas porcukor és a dió felével.
  6. A konyharuha segítségével előbb felhajtjuk a töltelékre merőleges tésztaszéleket, majd hosszanti irányban, nem túl szorosan feltekerjük. Hajtott élével lefelé, óvatosan a tepsibe fektetjük, és azonnal megkenjük olvasztott vajjal/margarinnal.
  7. A másik réteslapot az előzőek szerint készítjük el. A réteseket a forró sütőben enyhe pirulásig sütjük (kb. 20-25 perc).
  8. A tepsiben hagyjuk langymelegre hűlni, majd 4-5 cm széles szeletekre vágjuk, megszórjuk a maradék 2 dkg porcukorral, és tálra rendezzük. Frissen fogyasztjuk.

Megjegyzés

A két tésztából kb. 16 szelet rétes készíthető. - MME
Készíthetjük dió helyett búzacsírával, mogyoróval, hámozott-pirított mandulával, cseresznye helyett pedig meggyel, vagy vegyesen, sőt eperrel is, de ehhez a változathoz valamivel több cukor és zsemlemorzsa kell.

Ezek is érdekelhetnek

Friss