Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés rakottas

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50-60 dkg cseresznye
  • 4 szikkadt zsemle
  • 2,5 dl tej
  • 3 dl tejföl
  • 8 dkg cukor
  • pici só
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 citrom kifacsart leve
  • 5 dkg vaj + a kenéshez
  • 5 dkg őrölt mandula
  • A tetejére:
  • maréknyi mandulaforgács

Elkészítés

Elkészítés: A cseresznyét kimagozzuk, a porcukorral összekeverjük, félretesszük, levétől kicsöpögtetjük.

A tejet felforraljuk, a zsemléket apró kiskockákra vágjuk vagy tépkedjük, és a tejjel meglocsoljuk.

A tejfölhöz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a kissé felvert tojásokat, a citromlevet, pici sótés a mandulát, összekeverjük. A megpuhult zsemlekockákat a tejfölös mártásba forgatjuk.

Egy mély tűzálló tálat vastagon kivajazunk, belesimítjuk a tejfölös-zsemlés keverék felét. A cseresznye felét a masszára szórjuk, a maradék masszával beborítjuk, a maradék cseresznyét és a mandulaforgácsot a tetejére szórjuk.

Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Melegen és hidegen is jó, gyors édesség. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss