Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés pite IV.

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 közepes citrom reszelt héja és leve
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg cseresznye
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • Valamint:
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 tojásfehérjével kevert kevés tej
  • vaníliás porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A cseresznyét kimagozzuk, összeforgatjuk a fahéjjal és a porcukorral.

A tésztához a lisztben szétmorzsoljuk a margarint az élesztővel, hozzáadjuk a többi belevalót, rugalmas tésztát gyúrunk, letakarva 10 percig pihentetjük.

A tészta felét kikent 30x40 cm-es nagy tepsibe nyújtjuk, ráhintjük a zsemlemorzsát, a cseresznyét ráhalmozzuk, a tészta másik felével a cseresznyét befedjük.

Tojásfehérjével kevert tejjel megkenjük, villával sűrűn megszurkáljuk, és hideg sütőbe toljuk.

A sütő hőmérsékletét 200 fokra kapcsoljuk, és kb. 30 perc alatt a süteményt megsütjük.

A tepsiben kihűtjük, szeleteljük, vaníliás porcukorral megszitáljuk és tálalhatjuk.

Megjegyzés

A tésztát 50 %-ban fehér tönkölyliszttel és xilittel készítettem. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss