Elkészítés: A cseresznyét kimagozzuk, összeforgatjuk a fahéjjal és a porcukorral.
A tésztához a lisztben szétmorzsoljuk a margarint az élesztővel, hozzáadjuk a többi belevalót, rugalmas tésztát gyúrunk, letakarva 10 percig pihentetjük.
A tészta felét kikent 30x40 cm-es nagy tepsibe nyújtjuk, ráhintjük a zsemlemorzsát, a cseresznyét ráhalmozzuk, a tészta másik felével a cseresznyét befedjük.
Tojásfehérjével kevert tejjel megkenjük, villával sűrűn megszurkáljuk, és hideg sütőbe toljuk.
A sütő hőmérsékletét 200 fokra kapcsoljuk, és kb. 30 perc alatt a süteményt megsütjük.
A tepsiben kihűtjük, szeleteljük, vaníliás porcukorral megszitáljuk és tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre