Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés pite III.

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 25×39 cm tepsihez:
  • A tésztához:
  • 40 dkg finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1-2 evőkanál tejföl a tészta összeállításához
  • A töltelékhez:
  • 1 kg magozott cseresznye (más gyümölccsel is tölthető)
  • ízlés szerint cukor
  • 10 dkg darált dió

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk. Fél óráig pihentetjük.

Most fagyasztott cseresznyét használtam. Előzőleg már kiolvasztottam, egy kis cukorral megszórtam, majd kifacsartam. A levét egy üvegbe öntöttem, jó lesz egy kis hűsítőnek.

A tésztát 2 cipóra osztottam, kinyújtottam. Az egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem. Megszórtam darát dióval, majd rászórtam a cseresznyét. Befedtem a másik lappal. 1 db tojássárgáját 1 mokkáskanál tejjel felvertem, ici-pici cukrot is tettem hozzá. A tésztát lekentem vele.

200 fokon aranybarnára sütöttem.

Ezek is érdekelhetnek