Cseresznyés pite fahéjjal

default user icon
16 4.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 14 dkg sütőporos liszt
  • fél teáskanás őrölt fahéj
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál tej
  • 8,5 dkg vaj - megolvasztva
  • 35 dkg lédús, érett cseresznye, leszárazva és kimagozva
  • A tetejére:
  • 2,5 dkg finomliszt
  • negyed teáskanál őrölt fahéj
  • 2,5 dkg kristálycukor
  • 2,5 dkg vaj, kockákra vágva és megpuhítva

Elkészítés

    Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki - vagy béleljünk ki sütőpapírral - egy kb. 20 cm átmérőjű, kerek, szétszedhető tortaformát. Tegyük a lisztet, a fahéjat és a cukrot tálba, keverjük össze. Alakítsunk ki mélyedést a közepébe, és tegyük bele a tojást, a tejet és az olvasztott vajat. Keverjük össze, és alaposan dolgozzuk ki, hogy sűrű, sima keveréket kapjunk. Akkor jó, ha kemény, és nem folyós. Kanalazzuk a tortaformába, és óvatosan egyengessük el a tetejét. Szórjuk rá a cseresznyét, és óvatosan nyomkodjuk bele. Borítsuk a tetejéhez valókat tálba. Morzsoljuk össze a vajjal, hogy morzsához hasonló keveréket kapjunk, majd dolgozzuk össze, amíg borsó nagyságú darabokká áll össze. Hintsük a cseresznye tetejére. Süssük 35-40 percig, amíg a közepébe szúrt hústűre már nem ragad a massza. Hagyjuk a tortaformában addig, amíg olyan melegre hűl, hogy meg tudjuk fogni. Azután vegyük ki a formából, hűtsük ki, majd fahéjas porcukrot szitáljunk a tetejére.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Sasvári Anita 4 évvel ezelőtt
Isteni! Én is dupla adagból csináltam! Ajánlom mindenkinek! :)
Mende Viktória 4 évvel ezelőtt
Én is dupla adagból csináltam egy 28 cm-es tortaformában. Nagyon finom lett!! Nem volt sütőporos lisztem, így a dupla mennyiséghez fél zacskó sütőport tettem. Próbáljátok ki!
Bagyinka Szilvia 5 évvel ezelőtt
Már kétszer megcsináltam, természetesen rögtön dupla adagból, és nagy sikere volt!:) Nagyon finom!!! A tetejével még kísérletezem, mert nekem nem sikerült a tészta, nem tudtam rámorzsolni az elsőnél, túl lágy volt. A másodiknál pedig szerintem túl száraz, de ez valószínűleg csak az én amatőrségem. Mindenkinek ajánlom!!! Isteni finom!!!!:))
Szikráné Nádas Judit 6 évvel ezelőtt
Én is dupla adagból csináltam és tényleg nagyon finom lett, de így sem valami nagy mennyiség. Délre készítettem, de már alig van belőle. :-) Egyedül a sütőpor mennyisége okozott némi fejtörést, de végül egy bő teáskanálnyit tettem a dupla adag liszthez.
Kovacs Orsolya 7 évvel ezelőtt
Napok ota nezegetem... most sul.Illata alapjan tokeletesnek tunik.
Dukai Réka 7 évvel ezelőtt
Isteni finom lett!A tetejét jól el kell morzsolni, és szerintem kell a teteje, finom ropogós lesz tőle az egész. Próbáljátok ki!
Árvai Katalin 7 évvel ezelőtt
Nagyon egyszerű és nagyon finom! Dupla adagból készítettem, pikk-pakk elfogyott, még a kényes ízlésű férjem is megdicsérte, bátran merem ajánlani mindenkinek! Köszönjük a receptet!
Czövek Ágnes 8 évvel ezelőtt
Én rögtön dupla adagot készítettem belőle, látva a hozzászólásokat.Így is elfogyott röpke 2 óra alatt! Nagyon fincsi mindenki szerint. Megtartom a receptet! :)
Pekker Noémi 8 évvel ezelőtt
Egyszerű, gyorsan elkészíthető sütemény. Még ki sem hült, de már felfalta a család. Az előző hozzászólások alapján rögtön 2 adagot csináltam, de még így is kevésnek bizonyult... :)
Zapecza Andrea 8 évvel ezelőtt
Nem lenne rossz, ha nem lenne a tetején az a lisztes, vajas, cukros massza... Mert nekem ez egy sűrű massza lett, amit igyekeztem valamennyire szétteríteni (szétmorzsolni) a süti tetején, de nem sok sikerrel... gondoltam, majd elolvad. És ahelyett, hogy elolvadt volna, inkább a cukor a hő hatására megkeményedett, amitől édes, rágcsálható gombócok lettek belőle a sütin, és valahogy érezni lehetett, hogy nem igazán oda való. De így utólag belegondolva a liszttel besürített kevéske kis zsiradékba kevert cukortól ne is várjunk mást. A tetejétől eltekintve jó lenne.

Hasonló Receptek