Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cseresznyés piskóta

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 12 ek cukor
  • 12 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 4 ek víz
  • 50 dkg cseresznye
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük (könnyebb, ha pár csepp citromlevet csepegtetünk bele), a tojások sárgáját pedig fehéredésig keverjük a cukorral.
    2. A habos tojássárgához adjuk a vizet, a sütőport, a citromhéjat és kanalanként a lisztet. Végül könnyedén belekeverjük a tojásfehérjehabot.
    3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, rászórjuk a magjától megtisztított, lecsepegtetett cseresznyét, és 180 fokos sütőben tűpróbáig (kb. 15-20 perc) sütjük.

    GLUTÉNMENTES PISKÓTATEKERCS 

    VAJAS PISKÓTA (ALAPRECEPT) 

Megjegyzés

Bármilyen bogyós gyümölccsel finom.

sildiko2
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin