Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés piskóta

55 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük (könnyebb, ha pár csepp citromlevet csepegtetünk bele). A tojások sárgáját pedig fehéredésig keverjük a cukorral.
  2. A habos tojássárgához keverjük adagonként a vizet, a sütőport, a citromhéjat és kanalanként a lisztet. Végül könnyedén belekeverjük a tojásfehérjehabot.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, rászórjuk a magjától megtisztított, lecsepegtetett cseresznyét.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb. 20 perc) sütjük.


Megjegyzés

Bármilyen bogyós gyümölccsel finom. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss