Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés pite

MME MME
5 3.6/5
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Kikeverjük habosra a tojásokat a cukor felével, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a csipet sót is. Ezután a lisztet is apránként hozzákeverjük, majd a sütőpor is belekerül. A végén belecsurgatjuk még melegen az olvasztott margarint, amit alaposan elkeverünk.
  2. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük a sütitésztánkat. A gyümölcsöt megforgatjuk a kristálycukor másik felében, és a massza tetejére halmozzuk. A cukorhoz egyébként keverhetünk kókuszreszeléket, de fahéj keverékével is finom.
  3. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, majd 30 perc alatt készre sütjük. Érdemes tűpróbával ellenőrizni a pite tésztáját, mielőtt elzárnánk. Nagyon finom és egyszerű desszertről van szó, amihez igazából bármilyen bogyós gyümölcs jó, nem muszáj a cseresznyéhez, vagy a meggyhez ragaszkodni.   

Megjegyzés

Erdélyi barátnőmtől tanultam a receptet, amit azóta minden hétvégén megcsinálok. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss